Penat dan semester 2

/ 20 February 2013 /
semester 2 untuk aku da start untuk sesi degree UPM aku. juga semester 2 untuk aku menjadi seorang em tiem. tahukah anda, dan ianya mula menjadi sangat penat. aku baru masuk semester 2 untuk hari kedua *semalam* hari ni hari ketiga.

it is really weirdo and hectic sebab banyak kerja nak kena buat. it is all about mengkuang and others stuff. by the way, others stuff tu, most of the emtiem, I mean, some of the emtiem think 'do not important' buat masa sekarang.

three word : kepala hotak kau

first : aku ni da la Unit Jemputan untuk dinner kolej aku, so, aku kena buat kerja awal berbanding unit lain.

but at the same time, aku kena buat juga kerja2 tertunggak ataupun leceh pasal mengkuang ni. about surat, about whatever stuff that I do not expert after all. diorang ada si K tu kot yang memang trang tang tang boleh melakukan kerja tapi diorang still nak aku buat kerja.

katanya, " you are not well developed even when you are being emtiem, so, you must do all of this work and after that, you are cool and can do work like an emtiem."

diorang tak la cakap macam tu, tapi lebih kurang macam tu la gayanya. sejak aku amik pengucapan awam, aku da boleh tengok gerak geri tubuh badan manusia! LOL. I am not pervert at all hokay! *penegasan di situ*

second : I have so many esaimen to do. the latest one and the most urgent is esaimen dendrologi I. tugas aku ialah melabel ajo. which is I think something that I can do fastly . of course with the help of google I guess. haha *gelak fake*

but you know, when you work with all the emtiem yang macam workaholic, somehow, korang akan cakap dalam kepala otak korang,

"bila nak buat esaimen ni woi? berlambak tunggu dalam bilik."

and ye la, disebabkan tak sampai hati, aku pun tak bagitahu dorang yang aku ada kerja. if I can stand with these pressure, I stand because I know, my friend will support me. but , sampai bila dorang nak support aku?

sampai ke neraka?

sampai ke syurga?

sampai mati?

aku tak suka menyusahkan orang. well, aku rasa tu semua prinsip semua orang.

"malas menyusahkan orang lain dan kau jangan menyusahkan diri aku."

titik.

hari ni masuk hari ketiga. awal-awal lagi aku da tercongok depan pejabat untuk jumpa pengurus kolej. *kitorang semua panggil dia ayah* even atok pun ada kata,

"awal sampai."

aku tergelak dalam hati. ye la, sebab aku sendiri datang lagi awal dari staff pejabat. oh, menariknya la. @-@ *rolling eyes*

k la, aku da mengantuk gila. kalau tak tidur, sure kena migrain. daa. happy study uolls.

p/s
pointer aku 3.895 :) I am so happy about that and my emak kata, aku boleh beli hanset baru! yeayyy. alhamdulillah XD maybe boleh buat satu entry khas pasal pointer aku.

babai. Assalamualaikum

1 comments:

{ sherlina halim } on: 21 June 2015 at 20:55 said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/